Mette Vallentin

Mette Vallentin

Tanker & tips


Øko grønt på tilbud til hele ugen

Bæredygtige opskrifterPosted by Mette Vallentin Fri, May 06, 2016 12:48:16
Når Coop har Økologisk uge med 20% på alt økologisk, er det muligt at lave et ugenligt madbudget på 500,- kr. (morgenmad, aftensmad og dessert). Aftensmaden deler jeg op, så jeg spiser den 2 gange på denne uge og fryser resten ned i portioner. På den måde kan jeg varierere min aftensmad med forskellige portioner hver uge.
Mogenmad bestående af: øko havregryn
øko müsli med frugt og nødder
Aftensmad bestående af:
En skinkecullotte på 700 gram fra madspildhylden, skåret i tern, ristet på panden med lidt løg og 50 g bacon i små tern. Når løg er gyldne og kødet ser stegt ud, lægges det i stegesoen.
3. poser øko grøntsager bestående af blandet grønt, bønner og champingoner. kommes i, sammen med resterne af en fl. rødvin fra sidste uge.
(held aldrig rødvin ud der ikke bliver drukket, da det altid er godt til kød i en stegeso).
1. ps. frossen hønsebouillon fra fyseren lægges i, (se blog om øko kylling til hele ugen).
1 stor øko sød kartoffel skrælles og skæres i små tern og kommes i.
Herefter sættes stegesoen i ovnen på mellem 150 og 180 grader, dets mindre grader dets mere tid i ovnen, dog mindst en time på de 150 grader.
Desserten er bestående af:
Hjemmelavet chokolader lavet af 1/3 del øko kokosolie, 1/3 honning og 1/3 øko chokoladepulver. Her har jeg brugt 200 g af hver.
Sæt en skål oveni en gryde med kogende vand. Kom alle delene op i skålen og rør rundt til det er smeltet sammen, derefter op i forme. her har jeg brugt isterningsforme, dæk dem over med film og sæt dem i køleskabet. Når de er blevet faste på køl kan de spises med det samme eller kom bakkerne i fryseposer og læg på frys.  • Comments(0)//get.spiced.dk/#post9