Mette Vallentin

Mette Vallentin

Tanker & tips


Arbejdsmarked og løsninger

Grønne løsningerPosted by Mette Vallentin Pedersen Wed, September 04, 2013 00:38:55
Det er da sørgeligt, at høre nyheder idag, hvor tillidsmænd hos Danish Crown er gået med til en lønnedgang, hvor Danish Crown har et pænt stort overskud i regnskaberne. Det er da ærgerligt at vi i dagens Danmark stadig er så snæversynet, at vi ikke kan se, at tingene skal gøres markant anderledes i fremtiden hvis vi skal have en chance med den velfærd vi har i dag. Det virker som om det er lykkedes for ledelsen i Danish Crown, at overbevise tillidsmændene om, at hvis vi bare låner penge til landmændene til udbygning af stalde, så bliver landmændene i DK og leverer svin til slagterierne til den rigtige pris. Hvorfor har vi glemt den utrolige følelse af fællesskab fra vores egen fortid af andelsbevægelsen, hvor vi vidste, at vi alle var afhængige af hinanden og vigtigheden af at løfte i flok.
Landmanden er afhængig af banken og låne - renterne, og det bliver han ved med at være hvis han ikke begynder at tænke anderledes.
Slagteriarbejderne er afhængige af akkorden for at få en løn de er vant til, hvis de ikke begynder at tænke anderledes. Begge risikere at være slidt ned inden de når pensionen, er det det vær?..
Dagens Danmark kræver vi vender bøtten, gør brug af vores forfædre/kvinders erfaringer og gør brug af det vi er gode til, at stille spørgsmål og være innovative.
Der er en grund til, at verden kender os fra Lurpak, bacon, Arne Jacobsen m.m. og kineserne laver kopier af vores ting.
Vi forstår faktisk stadig, hvis vi tager os sammen, at komme op med nye innovative ting som solceller indbygget i vindues-flader, letbeton og u brændte mursten til byggeri, mobile rensningsanlæg til vand, energieffektive varmepumper, ja jeg kunne blive ved.
Så min konklusion må være, at hvis slagteriernes ledelse huskede hvor de kom fra, landmændene og slagteriarbejderne mindede hinanden om det fælles udgangspunkt som er, dyre velfærd, kvalitet med ordentlig afregning og satte bankerne i baggrunden, ja så var der en ny platform at gå ud fra, uden bankernes indflydelse og en tro på det kooperative fællesskab.

  • Comments(0)//get.spiced.dk/#post3