Mette Vallentin

Mette Vallentin

Tanker & tips


Derfor stiller jeg op til valg

Grønne løsningerPosted by Mette Vallentin Pedersen Fri, July 05, 2013 12:14:23

Miljø- og klimapolitikken har absolut førsteprioritet for mig, når jeg stiller op til valget i november i Region Sjælland og Ringsted Byråd for SF.

- Jeg stiller op til Regions rådet, fordi jeg ønsker at være med til at præge regionens klima- og miljøpolitik. Det er et område, der forudsætter en overordnet, samlet politik, der rækker ud over de enkelte kommuners interesser.

- Det er nødvendigt med grøn vækst for at kunne skabe fremtidens nye arbejdspladser.

Region Sjælland skal medvirke aktivt for at styrke og støtte små og mellemstore virksomheder. Herunder kontakt til udenlandske markeder. Små virksomheder kan, når de står alene, have svært ved at overskue, hvordan de kommer i gang med at eksportere deres produkter i udlandet, hvor der er en stor efterspørgsel. Her er en aktiv erhvervs- og vækstpolitik regionens store styrke.

Jeg ser regionen som det ideelle redskab til ikke kun at skabe vækst, men bæredygtig grøn vækst, der tilgodeser både miljø, klima og ressourcer.

- Det er nødvendigt at tænke i helheder på alle områder så tingene bliver bæredygtigt fra begyndelsen.

Her er det nye supersygehus i Køge som et eksempel.

- Hvis man allerede i planlægnings fasen sørger for at inkludere solceller, vindturbiner, ”grønne vægge og tage”, el-forbrug, madspild og rensning af vand til genbrug, har man fra første dag sikret, at sygehuset bliver bæredygtigt og i sidste ende billigere i drift.

Det er denne tankegang, jeg vil gøre en naturlig del af enhver planlægning. Uanset om der er tale om et supersygehus, en privat eller offentlig virksomhed, eller et boligområde.

- Med den rette, grønne profil får vi effektivt genbrug, sikrer ressourcerne og kan i sidste ende nå målet om et affaldsløst samfund. Det er min overbevisning, at det er nødvendigt at have en skarp, grøn profil for at kunne sørge for velfærd for alle i fremtiden, som jeg mener, er en god, socialistisk holdning i et forandrings parti som SF.

  • Comments(0)//get.spiced.dk/#post0