Mette Vallentin

Mette Vallentin

Tanker & tips


PSO for eksport

Grønne løsningerPosted by Mette Vallentin Wed, May 11, 2016 02:37:13
Regeringen vil afskaffe PSO – afgiften

Den nuværende form har eksisteret siden 2005. det var et kompromis mellem virksomhederne og tinget. Virksomhederne sagde ja til en finansiering af den grønne omstilling, hvis borgerne også skulle. Det gjorde tinget, hvor borgerne, også skulle betale udover skatten.
Det var jo en god deal for virksomhederne. de fik den støtte, de mente de skulle have, for at drive virksomhed i Danmark.

Fint..trods alt.. for det var dog et incitament til virksomhederne og os borgere, om vi skal tænke os om, når vi bruger el, og hvordan vi kan gøre det bedre.

Et kæmpe incitament for virksomhederne, som jeg blev bekræftet i ved flere konferencer med virksomheds ledere i DK.

For, som de sagde ” Vi skal have et globalt mål og pres, at gå efter, hvis vi skal klare os i den i den globale verden”.

Hvis det lykkedes denne regering, at afskaffe PSO’en og lægge den over på finansloven, så forsvinder det globale pres og incitament, for at være de bedste i verden. Hvordan kan man som borgerlig sige ja til det?

Jeg medgiver, at Dansk Fjernvarme har et argument, når det gælder overskudsvarme fra andre virksomheder, til samfundets bedste. Så lad os da finde en måde at imødekomme det.

At regeringen igen og igen, bruger Holmegaard glas, som undskyldning for afskaffelse af afgiften, er nonsens. De har netop brugt det incitament til at blive bedre, til at spare energien til alles bedste. De kan blive bedre endnu, ligesom mange andre virksomheder i Danmark kan.
Jo bedre vi bliver på denne front, jo bedre står vi i fremtidens marked, og jo bedre chancer har vi, til at bevare det velfærdssamfund vi har i dag.
Det velfærdssamfunds der er berømt i verden, for humlebien. Den der ikke kunne flyve, men gør det alligevel.

”Jamen EU kommissionen siger PSO’en er ulovlig”.

Ja det siger de også om den nye landbrugsreformen.

Vi kunne jo gøre loven mere konkret. PSO’en gælder kun for virksomheder og borgere, der bruger mere end gennemsnittet. De bestemmes via smart Griddet i Danmark (altså transparent). '
Man kan så imødegå dansk fjernvarme m.m. ved at give rabatter til dem der via smart griddet, levere affaldsvarme med, vand, luft m.m. til borgerne. Dermed er det kun dem der producere mest CO2, der betaler. Hvis vores børn og børnebørn, skal have en chance, så er det op til os, at gøre den forskel. Så enkelt er det #cirkulærøkonomi #Sammen #KlodenKalder #SF

  • Comments(0)//get.spiced.dk/#post11
Next »